AKTUELNO

U nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povređena je i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije, objavili su danas grčki mediji.

U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro dece povređeno u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Navodi se da su deca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mesta Flogita i Nea Plaja, prenosi thestival.gr.

- Tu su četiri devojčice i jedan dečak koji su povređeni, ali nisu u opasnosti. Jedno dete imalo je povrede glave zbog kojih je bila neophodna operacija, hospitalizovano je i nije u opasnosti. Radi se o deci čije su porodice iz Grčke i iz inostranstva, a boravili su tu kao turisti. Jedna od devojčica, koja ima 13 godina, srpska je državljanka, a ostala deca su Grci - rečeno je u toj bolnici.

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

- Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala - kazala je Glišićeva.

#Grčka

'