AKTUELNO

Nemačke vlasti danas su objavile informacije o muškarcu koji je juče usmrtio osmogodišnjeg dečaka na železničkoj stanici u Frankfurtu tako što ga je gurnuo na šine pod voz.

- Reč je o hladnokrvnom ubistvu - rekao je ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer posle sastanka sa vrhom bezbednosnih službi. On je dodao da se tako nešto ne može shvatiti i da će se učiniti sve kako bi krivac dobio odgovarajuću kaznu. Takođe, motiv ubistva još nije poznat.

Načelnik savezne policije Diter Roman saopštio je da je osumnjičeni Habte A., koji je uhapšen nedugo nakon sto je počinio zločin, rođen je 1979. u Eritreji, da je otac troje dece sa boravišnom dozvolom u Švajcarskoj gde je 2008. dobio azil a zatim i posao.

Švajcarske vlasti su ga u svojim analizama navodile kao "primer uspešne integracije", rekao je Roman na kojferenciji za štampu, prenosi "Bild".

Međutim, švajcarskoj policiji je počeo da upada u oči zbog nekoliko manjih delikata, a od četvrtka prošle nedelje švajcarska policija traga za njim pošto je pretio svojoj komšinici nožem, zaključao je i pobegao.

Nakon toga su švajcarske vlasti raspisale poternicu. U Nemačku je došao vozom iz Bazela. Nemačkim organima nije poznat, niti se njegovo ime pominje u datotekama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Portparolka nemačkog tužilaštva Nađa Nizen rekla je da osumnjičeni nije bio pod uticajem droge ili alkohola i da je protiv njega podignuta optužnica za ubistvo. Ispituje se da li je psihički bolestan. Međutim, odgovor na pitanje zašto je to učinio još uvek nije poznat.

Pročitajte još: UŽASAN PRIZOR: Muškarac gurnuo MAJKU I DETE POD VOZ, dečak preminuo na licu mesta - Očevicima POZLILO (FOTO)

#Nemačka

#Ubistvo

#Voz

'