AKTUELNO

U početku je porodica mislila da je nervozna zbog ceremonije kada se požalila na vrtoglavicu i bolove u vratu. Ispostavilo se da je nešto mnogo ozbiljnije u pitanju.

Medicinska sestra iz Brazila umrla je u nedelju od šloga nekoliko minuta pre nego što je kročila pred oltar, i to u šestom mesecu trudnoće. Džesika Gedes (30) poslednji put je snimljena vesela i naizgled potpuno zdrava dok je u venčanici limuzinom išla na venčanje. Beba je spasena carskim rezom.

U početku je porodica mislila da je nervozna zbog ceremonije kada se požalila na vrtoglavicu i bolove u vratu. Onesvestila se u kolima i brzo su je prebacili u bolnicu gde je ustanovljeno da nema moždanu aktivnost. Ispostavilo se da je imala preeklampsiju, oboljenje koje je jedno od najčešćih komplikacija kod trudnoće i može biti jako opasno ako se ne otkrije na vreme, kao što je sada bio slučaj.

Njen verenik, vatrogasac Flavio Gonsalveš (31) čekao je pred oltarom dolazak nesuđene mlade kada je umesto nje panično utrčala njena rođaka.

- Brinuo sam dok sam je čekao pred oltarom, dugo je nije bilo. Njena rođaka je dotrčala duž tepiha i rekla mi da se onesvestila. Otvorio sam vrata kola i video je da leži. Na trenutak se povratila pa sam joj rekao “Dušo, tu sam”. Rekla mi je da je sve u redu, ali da ima jake bolove u vratu, pozadi. U trnutku sam postao spasilac, čime se bavim već sedam godina. Izneo sam je iz limuzine, krenuo sa prvom pomoći, a pomogle su mi i kolege vatrogasci – prepričava tragediju sada samohrani otac.

Džesika je takođe imala i unutrašnje krvarenje pa su lekari morali da uklone matericu. Majka je preminula odmah posle zahvata, a mala Sofija je rođena sa samo 930 grama i moraće u bolnici da provede makar dva meseca.

- Džesika je redovno išla na preglede, nije imala povišen krvi pritisak, a bila je zdrava, fizički aktivna i dobro se hranila – priča rođaka preminule mlade.

Jedina svetla tačka je što je beba zdrava, a nadu uliva i snimak na kom reaguje na očev glas, otvara oči i okreće se ka njemu dok deluje da pruža ručicu.

#Tragedija

#Venčanje

'