AKTUELNO

Povodom zahteva demokrata u američkom Kongresu da se dostave sva dokumenta vezana za ;Trampov pritisak na Ukrajinu da istraži njegovog potencijalnog rivala na izborima Džozefa Bajdena, državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je da će Stejt department poštovati zakon.

Postoje neslaganja u tome šta zakon zahteva od Trampove administracije u ovom slučaju. Pompeo je rekao da Stejt department još nije predao nijedan dokument, ali namerava da razmotri na odgovarajući način. On je postao jedna od ključnih figura u istrazi demokrata kada je priznao da je učestvovao u telefonskom razgovoru Donalda Trampa i predsednika Ukrajne Volodimira Zelenskog.

U tom razgovoru, koji je u središtu istrage protiv američkog predsednika u Predstavničkom domu, Tramp je vršio pritisak na Zelenskog da pokrene istragu protiv mogućeg kandidata demokrata na izborima sledeće godine Džozefa Bajdena, odnosno da istraži da li je on, kao potpredsednik ;SAD, prekinuo istragu ukrajinskog tužioca o gasnoj kompaniji Burisma u čijem je upravnom odboru tada bio njegov sin Hanter.

#Majk Pompeo

'