AKTUELNO

Ljubavne afere bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija ušle su u legendu, ali nova knjiga poznate američke pevačice Karli Sajmon (74) otkriva nove šokantne detalje.

Dok je Džeki Kenedi proživljavala teške trenutke u bolnici pošto je rodila mrtvo dete, njen suprug se provodio na jahti s ljubavnicom, piše Sajmon u knjizi pod naslovom "Dodir sunca" (Touched by the Sun), a koja je posvećena prijateljstvu između dve žene.

Bivša prva dama joj je lično ispričala o tom teškom trenutku u njihovom braku.

- Nije bio tu kad je rodila dete, zabavljao se s jednom od svojih prijateljica - piše Sajmon.

Devojčica, koja je trebalo da se zove "Arabela", došla je mrtva na svet, dok je njen otac bio na "jedrenju s prijateljima", među kojima je bila i njegova ljubavnica, otkriva autorka.

Prema njenim rečima, Džeki je znala za njegovo švrljanje, ali se nije posebno uzbuđivala zbog toga.

- Veselim, ali i pomirljivim tonom priznala mi je da je sve znala - piše Sajmon.

- Nije pridavala toliko značaja tim njegovim vanbračnim vezama kao što bi to druge žene činile, zato što je znala da nju voli mnogo više od bilo koje svoje ljubavnice.

Ipak, duboko ju je pogodilo što muž nije bio pored nje kada je izgubila bebu, piše autorka.

U knjizi je opisana i epizoda, u kojoj je Karli upoznala Kenedijevu udovicu s glumcem Alekom Boldvinom. Džeki je tada imala 62 godine, a on 33. Njih dvoje su zajedno sa Karli Sajmon i njenim mužem bili na premijeri mjuzikla u Teatru Brodvej, u Njujorku.

Džeki se maskirala u francusku kurtizanu i izgledala je kao Madam Pompadur, piše autorka, ne otkrivajući da li je došlo do intimnosti između Džeki i Boldvina. Navodi samo da je veče bilo "magično".

Džeki je navodno mnogo više patila zbog drugog supruga Aristotela Onazisa, koji nije skrivao vezu sa operskom pevačicom Marijom Kalas i koji se pre strastvenih randevua umivao kolonjskom vodom.

Za njega Sajmon u knjizi nema nijednu lepu reč, a između ostalog piše da se pričalo o njegovim tajnim naftnim poljima, o tome da je pred ženama razbijao tanjire, te da je bio umešan u ubistvo Roberta Kenedija, mlađeg predsednikovog brata.

- Uobrazio je da je Odisej, a ja nisam htela da ga razuveravam, jer mi je pružao sigurnost i zaštitu - citira autorka Džeki Kenedi.

#Džon F. Kenedi

'