AKTUELNO

Izrael je danas ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran u napadu izvedenom jutros u pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

Izraelska vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamik Džihad Abu el Atu u njegovoj kući u pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila, prenosi AP.

Sirijski mediji preneli su i da je Izrael gađao stambenuzgradu u Damasku u kojoj živi drugi komandant Islamik Džihada Akram Ekl Adžurii tom prilikom poginule dve osobe, ali još nije jasno da li je među stradalimai jedan od njegovih sinova.

Zbog tih napada palestinski Hamas je obećao da će seosvetiti.Ta organizacija je navela u saopštenju da Izrael "snosisve posledice i rezultate ovog opasnog napada i eskalacije", ako i dajutrošnji napadi neće proći bez posledica.

U toku jutra sirene su se čule u svim gradovima Izraela, anaređeno je i da škole na juzgu i centralnom Izraelu danas ne rade, prenosiRojters.Građanima je savetovano da ostanu kod kuća i da ne idu naposao sem ako nije baš važno, a otvorena su i skloništa.Izraelski mediji preneli su da je nekoliko raketa iz pravcapojasas Gaze presretnuto.

#Gaza

#Hamas

#Izrael

#Rat

'