AKTUELNO

Zločin u SAD koji je izazvao apsolutno gađenje i prezir širom sveta počinio je Kristofer Li Vots iz grada Frederika u američkoj državi Kolorado.

Krajem novembra prošle godine, Kristofer Vots osuđen je na pet doživotnih robija, bez mogućnosti pomilovanja, a njegovi sugrađani su i dalje u šoku zbog brutalnog ubistva cele svoje porodice.

Pre presude, Kris Vots je policiji priznao da je ubio svoju trudnu suprugu Šenan Vots, kao i njihove dve ćerke Belu (3) i Selest (4). Da stvar bude gora (ako je moguće) policajci su zanemeli kada su čuli motiv za ovo nezapamćeno zlodelo.

Foto: Printscreen YouTube/ JCS - Criminal Psychology

No, krenimo redom. Kris i Šenan su se upoznali 2010. godine, a posle venčanja su živeli prilično imućnim životom u kući sa pet spavaćih soba. Šenan je redovno objavljivala snimke na kojima je govorila kako joj je sam bog poslao divnog supruga Krisa, a na tim snimcima su se često pojavljivale i ćerke koje su slale poljupce svom tati.

Sve je delovalo idilično, do 18. avgusta prošle godine, kada se Šenan vratila sa poslovnog puta, a Kris ju je sa decom čekao kod kuće, da bi kasnije sam otišao na posao. Kasnije tog dana, koleginica sa posla pokušavala je da stupi u kontakt s njom, ali nije uspevala. Došla je i na njena vrata, a kada niko nije otvarao, pozvala je policiju. Dok su pretraživali kuću, na vratima se pojavio Kris, i delovalo je kao da je u šoku zbog nestanka porodice.

Foto: Printscreen YouTube/ JCS - Criminal Psychology

Kris se trudio da pokaže kako je potresen, ali je odmah bio sumnjiv - u samoj kući nije bilo tragova nasilja, a ženin automobil bio je u garaži. Vots je čak dao izjavu za lokalnu televiziju, u kojoj moli da mu pomognu u potrazi za njegovim najmilijima.

Samo dva dana kasnije, Vots je uhapšen kao glavni osumnjičeni. Prvo je pokušao da optuži mrtvu suprugu da je ona ubila ćerke, a da je on ubio nju u nastupu besa. Pao je na poligrafu, a zatim konačno priznao da je ubio svoju ženu i obe ćerke, i da je njihova tela bacio u napušteno skladište za naftu, nedaleko od kuće u kojoj su živeli.

Kada je jednom priznao, nije mogao da se zaustavi. Do detalja je opisao kako je pomoću savijenog ćebeta ugušio trudnu ženu, a zatim i obe ćerke. Ćerka Bela je, pre nego što će biti ugušena, samo rekla: "Ne, tata."

Upitan da objasni svoj bolesni, suludi postupak, Vots je rekao da je našao ljubavnicu, koleginicu sa posla, u koju je bio jako zaljubljen. Hteo je da bude s njom, ali, kako je tvrdio, njegova supruga nije htela da se razvede.

To je bio motiv Krisa Votsa da pobije celu svoju porodicu. On je priznao krivicu 6. novembra 2018. godine, a samo dve nedelje kasnije (20. novembra) osuđen je na pet doživotnih robija.

Kako su preneli svetski mediji, ljubavnica ga nikada nije posetila u zatvoru.

#Hronika

#SAD

#Ubistvo

'