AKTUELNO

Ovogodišnja dodela Oskara, kako je i očekivano, nije mogla da prođe bez kritika Donaldu Trampu.

Domaćin 89. dodele Oskara, koja je u noći između 26. i 27. februara održana u teatru "Dolbi" u Los Anđelesu, komičar Džimi Kimel je od početka ceremonije prozivao Donalda Trampa.

Tokom cele večeri glumac se šalio na račun američkog predsednika, obraćajući mu se putem malih ekrana i dozivajući ga, a na kraju nije mogao da izdrži pa mu je javno poslao poruku, i to putem Tvitera.

– Hej, Donalde, da li su budan? – tvitovao je Kimel Trampu. Za sada, nije dobio odgovor.

Kimel je, kako prenose strani mediji, svoj govor na ceremoniji Oskara počeo je rečenicom da se dodela nagrada Američke filmske akademije gleda "u više od 225 zemalja koje nas sada mrze".

- Želim da se zahvalim predsedniku... sećate se da se prošlogodišnja dodela činila rasističkom? – rekao je Kimel, aludirajući na to da prošle godine na listi nominovanih nije bila glumaca crne rase.

Foto: Tanjug AP

Pozivajući Meril Strip "precenjenu glumicu" sa 20 nominacija u karijeri da izađe na binu nastavio je sa prozivkama.

- Ovo je njena 20.nominacija, a ona nije ni glumila u filmu ove godine. Njeno ime je ovde samo usput napisano - ironično je rekao Džimi Kimel, a zatim je kada mu je prilazila uputio kompliment: "Lepa haljina... da li je to Ivankin model?".

To nije bio kraj. Kimel se dotakao i sekretara za štampu Bele kuće koji je prošlog petka zabranio pojedinim novinarima ulazak na konferenciju, pa je poručio novinarima "CNN", "New York Times" i "Los Angeles Times" da napuste dodelu Oskara.

- Ne tolerišemo lažne vesti - dodao je u ironičnom tonu naglasio.

Pink.rs

#Donald Tramp

#Oskar

#Tviter

'