AKTUELNO

Za sada nema pouzdanih informacija o žrtvama i materijalnoj šteti.

Kako prenose svetski mediji, večeras su se u Bagdadu začule dve jake detonacije, a potom su se oglasile i sirene za uzbunu. Naime, kako javlja televizija "Majadin", dve rakete su pale u takozvanu Zelenu zonu u centru Bagdada, u kojoj se nalaze zgrade vlade i diplomatskih misija.

I iračka televizija El Majadin (Al-Maiadeen) tvrdi da su dve rakete pale u Zelenoj zoni u centralnom Bagdadu, gde su smeštene vladine zgrade i diplomatski objekti.

Izvor agencije Rojters kaže da je najmanje jedna raketa pala na 100 metara od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Policijski izvori rekli su za Rojters da su rakete koje su pale u blizini američke ambasade izazvale požar. 

Iračka vojska saopštila je da su dve rakete "Katjuša" pale unutar Zelene zone, a da žrtava nema. Međutim, za sada nema pouzdanih informacija o žrtvama i materijalnoj šteti.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak, a autor istog navodi da je reč o raketnom napadu na Zelenu zonu.

Zelena zona bila je meta napada i 5. januara, kada je povređeno nekoliko osoba.

Podsetimo, Iran je targetirao dve baze u Iraku u kojima su američki vojnici. Dok Pentagon tvrdi da nema žrtava, Iran je saopštio da je "ubijeno 80 američkih terorista".

Iran je saopštio da je u pitanju odmazda zbog ubistva generala i komandanta Kuds snaga Kasima Sulejmanija.

Eksplozije su usledile nekoliko sati nakon govora predsednika Amerike Donalda Trampa koji je rekao da se i dalje odlučuje o odgovoru Iranu, a da su američke snage pripremljene na sve. 

Uskoro opširnije...

#Bagdad

#Eksplozija

#Irak

'