AKTUELNO

Služba za bezbednost saobraćaja mesta Kalabasasa, gde se srušio helikopter u kojem je bio Kobi Brajant sa ćerkom i još sedmoro ljudi, objavila je snimak pretrage terena i mesta pada letelice.

Zbog nepristupačnog terena na brdu gde se srušio helikopter sve raspoložive službe pretrage su otežano radile na prilasku olupini od koje je, sada se to izbliza može videti, ostalo samo zgarište.

Foto: Printscreen YouTube/ NTSBgov

Dignut je i dron koji je dao bolju sliku sa mesta nesreće, sa visine se tek vidi koliko je to bio strašan i silovit udar posle kojeg se sve raspalo u stotine delova.

Foto: Printscreen YouTube/ NTSBgov

Jasno je i na osnovu ovih kadrova da su šanse da neko od putnika preživi, bile minimalne.

Foto: Printscreen YouTube/ NTSBgov

Podsetimo, helikopter smrti krenuuo je u 9:06 ujutru iz Orandž kauntija, odnosno sa heliodroma Džon Vejn. Preleteo je skoro celu širinu Los Anđeles kauntija i u 10 časova se srušio u mestu Kalabasas.

Prešao je put od 10 milja.

Među žrtvama pada aviona još je deo druge porodice, bejzbol trener Džon Altobeli (56), njegova supruga Keri i kćerka Alisa, koja je trebala da igra na turniru kao i Kobijeva kćerka. Bile su saigračice u akademiji Mamba.

Poginula je i ženski košarkaški trener Kristina Mozer koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orandž, mlada košarkašica Pejton i njena majka Sara Čester, kao i pilot Ara Zobajan.

Džon Altobeli iradio je kao trener 28 godina, a prošle sezone ga je američki savez bejzbolskih trenera proglasio za trenera godine.

#Dron

#Kobi Brajant

#letelica

#snimci

'