AKTUELNO

"To je stari lek, ali izgleda da je obavio posao", kaže ovaj profesor engleskog jezika.

Dvadesetpetogodišnji Britanac Konor Rid, nastavnik engleskog jezika iz Landidna, u Velsu, zaradio je smrtonosni korona virus u Vuhanu pre otprilike dva meseca, ali tvrdi da se izlečio kuvanim viskijem sa dodatkom meda.

Rid, koji u Kini živi poslednje tri godine, a u Vuhanu poslednjih šest meseci, otišao u Bolnicu Univerziteta Centralne Kine u tom gradu zbog otežanog disanja i jakog kašlja.

- Koristio sam inhalator koji mi je ublažio kašalj i pio kuvani viski s medom sve dok sam ga imao. To je stari lek, ali izgleda da je obavio posao. Nisam hteo da pijem antibiotike, koje su mi prepisali lekari, jer nisam hteo da koristim farmaceutska sredstva - objasnio je za "San".

Foto: Printscreen Facebook/Connor Reed

Dve nedelje nakon što je otpušten iz bolnice, saznao je da je bio zaražen korona virusom. On je dodao je britansko ministarstvo spoljnih poslova delovalo "nezainteresovano" kada im je rekao za infekciju.

- Uporno su pitali da li hoću mesto u avionu kako bih napustio zemlju, a ja sam odgovarao da ne želim, da ću tu da ostanem. Ja sam živi dokaz da korona virus može da se pobedi - dodao je on.

Rid kaže da mu je šef rekao da će ponovo krenuti na posao za dve nedelje, ali da nije siguran.

Kaže da je Vuhan opusteo, da u supermarketima ponestaje namirnica, a u apotekama lekova i maski.

Kina je u ponedeljak objavila nove podatke o broju žrtava virusa koji se popeo na 361, a u poslednja 24 sata zabeleženo je još 2.829 novih slučajeva infekcije, što znači da ih ukupno ima 17.205.

#Velika Britanija

#koronavirus

'