AKTUELNO

Istraga je otkrila neverovatne detalje.

Tinejdžerka iz Džordije za koju se mislilo da je poginula u požaru pronađena je živa i zdrava, ali sada joj preti optužnica za podmetanje požara i ubistvo.

Priča je počela kad su vatrogasci i policija u četvrtak stigli do zapaljene kuće u oblasti Monro i identifikovali dva mrtva tela u objektu kao Kendis (16) i Džeralda Voltona (21), brata i sestru, piše "Njuzer".

Ali, "Ševrolet Malibu" koji pripada njihovoj majci, 46-godišnjoj Taši Vandajver, nije bio parkiran kod kuće što je bilo čudno.

- To je unelo sumnju u čitav slučaj... Možda je otišla ranije. Možda je imala prethodno planiran put – izjavio je tada šerif okruga Monro Bred Frimen.

Kasnije istog dana pokrenuta je potraga za automobilom širom Sjedinjenih Američkih Država. Policija je zaustavila "Ševrolet Malibu" u Kentakiju, da bi se ispostavilo da je za volanom niko drugi do Kendis. Policija je rekla da je tinejdžerka nameravala da ode u Oregon i bude sa svojim dečkom. U vozilu su takođe pronađene "inkriminišuće stvari", navela je policija.

Policija pretpostavlja da je druga žrtva požara najverovatnije majka, ali još se čeka potvrda identiteta. Vandajverova nije viđena od požara i prijavljen je njen nestanak nedugo potom. Portparolka kancelarije šerifa oblasti Monro Ana Luis rekla je da je policija zaustavila Kendis u okrugu Mekraken u Kentakiju, koji je od oblasti Monro udaljen više od 725 kilometara. Zaustavljena je jer je automobil zaveden kao ukraden otkako je prijavljen nestanak njene majke.

Sada tinejdžerki preti optužnica za podmetanje požara, krađu i dvostruko ubistvo. Kendis je trenutno u pritvoru, gde čeka na izručenje Džordžiji.

#Džordžija

#Istraga

#Požar

'