AKTUELNO

Nemačka kancelarka Angela Merkel, nakon što je saznala da je lekar sa kojim je bila u kontaktu inficiran korona virusom, vlada iz svoje kuće, a nadležni analiziraju i s kim je, posle kontakta sa medicinarom, bila još u kontaktu.

Merkelova je, u petak posle podne, primila preventivnu vakcinu protiv pneumokoka, a lekar koji joj ju je dao kasnije je pozitivno testiran na korona virus.

Nakon jučerašnje konferencije za štampu, na kojoj je najavila pooštravanje mera u borbi protiv širenja korona virusa, ona se uputila u kućnu izolaciju odakle vodi državne poslove.

Proverava se skim je kancelarka od petka bila u direktnom kontaktu, i da li je pri tom mogla inficirati, ako je i sama zaražena, političare ili saradnike.

Ssef kabineta Helge Braun rekao je da je Merkelova bila samo u kratkom kontaktu sa lekarom.

"Nadamo se da kancelarka nije inficirana", naglasio je on dodajući da on lično nije bio u kontaktu sa kancelarkom tokom vikenda.

Inače Merkelova je još u petak uveče išla u kupovinu u jednom supermarketu u Berlinu, a u nedelju je imala video konferenciju sa predšednicima pokrajina, koji bi svi, da je sastanak bio održan uz njihovo lično prisustvo, morali biti izolovani.

#Angela Merkel

'