AKTUELNO

Holandska tehonloška kompanija Filips je saopštila da namerava da udvostruči proizvodnju bolničkih respiratora u narednih osam sedmica a da će do trećeg kvartala proizvodnju tih medicinskih uređaja učetvorostručiti.

"Trenutno proizvodimo oko 1,000 respiratora nedeljno a planiramo da tu količinu povećamo na 2,000 komada narednih sedmica. Nastavićemo da povećavamo proizvodnju jer je potražnja ogromna", izjavio je glavni izvršni direktor Frans van Huten, prenela je agencija "Blumberg".

U Filipsu se nadaju da će povećati i proizvodnju monitora za praćenje vitalnih funkcija, dijagnostičkih sistema i softverskih rešenja za bolnice koji se koriste za nadžor i vođenje računa o pacijentima na odeljenjima intenzivne nege.

U kompaniji planiraju da zaposle dodatno osoblje u proizvodnji kao i da preusmere sadašnje radnike na ove proizvodne linije. Uprkos rastu tražnje za medicinskom opremom, Filips očekuje da će epidemija koronavirusa naneti štetu njegovim poslovnim rezultatima u prvoj polovini 2020. godine.

#Respirator

#koronavirus

'