AKTUELNO

U vreme trajanja praznika biće zabranjeno napuštati mesto prebivališta, pa će se vozačima koje policija zatekne na licu mesta biti oduzete tablice, rekao je za Pink Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj.

Spasojević je rekao da je u Grčkoj u poslednja 24 sata registrovano 15 novih obolelih od koronavirusa, što dovodi do ukupnog broja obolelih od 2207. Dodaje da je na aparatima trenutno 67 pacijenata, prosečne starosti od 68 godina. 

"U poslednja 24 sata preminulo je još troje ljudi, time se broj ukupno preminulih popeo na 105. Prosečna starost je 73 godine", rekao je Spasojević.

Kako kaže, od sutra uveče od 21 sat, pa sve do ponedeljka u ponoć, biće udvostručena kazna za svako nedozvoljeno kretanje.

"Zabranjeno je napuštanje mesta prebivališta, a vozačima koje će policija rigorozno kontrolisati, biće na licu mesta oduzimane tablice. Grčka je produžila meru zabrane svih letova do 15. maja i na taj način se pridržavaju onoga što je premijer Micotakis rekao da nije još ništa gotovo", rekao je Spasojević.

Kako kaže, posebno je ova nedelja najkritičnijia za dalji tok epidemije. Spasojević ističe da je Micotakis pozvao je sve građane da ostanu kod kuće u toku praznika kao i da bi svaka greška mogla da ugrozi dalji tok epidemije.

Takođe, crkve će ostati zatvorene za vernike, službe isključivo samo uz prisutvo sveštenih lica. 

#Grčka

#koronavirus

<
'