AKTUELNO

Najmanje 80 ljudi je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio u petak na stambenu četvrt u Karačiju.

Za sada se zna da su dva putnika preživela, među kojima je i Zafar Masud, predsednik „Banke Pendžaba“ koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je "svestan i da dobro reaguje".

Foto: Tanjug/Fareed Khan

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair. Anadolija prenosi da su preživela tri putnika, ali za sada nije precizirano ko je treći.

Zubair je rekao da je pilot pokušao da sleti kada je nakratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta, pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo, a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

-Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samu sam čuo njihove krike - ispričao je.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu a zatim skočio tri metra.

Foto: Tanjug/Fareed Khan

-Morao sam da skočim dole tri metra da bih došao na sigurno - dodao je.

Miran Jusuf, portparol Ministarstva zdravlja, izjavio je da je dosad 66 tela izvučeno s mesta nesreće, ne navodeći da li se radi o putnicima ili žiteljima naselja na koje se srušio avion.

Guverner pokrajine Sind Imran Ismail kazao je da strahuje da bi bilans smrtno stradalih mogao zastrašujuće da raste zbog činjenice da se avion srušio na stambene zgrade.

#Avion

#izjava

#pad

#preživeli

'