AKTUELNO

Širom SAD izbili su masovni protesti posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji su se veoma brzo pretvorili u vandalizam i pljačku.

Protesti koji su izbili u SAD zbog smrti Džordža Flojda veoma brzo su se pretvorili u pljačku i vandalizam, pa je u više od 20 gradova proglašen policijski čas, a na ulice je izašla i Nacionalna garda.

Na udaru su se našle prodavnice najluksuznije robe i drugi lokali, ali i supermarketi i restorani.

Neki Amerikanci su prinuđeni da sami štite svoje radnje od nasilnog upada, kao što su to uradili vlasnici pekare u Klivlendu.

Takođe, jednom restoranu u San Dijegu niko ništa ne može jer su ispred poređani opaki momci koji tu stoje od jutra do mraka, a pojedinci tvrde da se radi o Rusima.

Najgore su prošli vlasnici lokala u Los Anđelesu koji su se, želeći da zaštite svoju imovinu, pojavili sa vatrenim oružjem i mačetama za pojasom, ali ih je policija ubrzo uhapsila jer su mislili da su lopovi. Tek posle nekoliko sati su pušteni kada su utvrđeni njihovi identiteti.

- Nismo tu da povredimo bilo koga. Kad smo videli šta se dogodilo sa Eplovom radnjom, želeli smo da zaštitimo naš lokal. Ovo nisu protesti, ovo je kriminal - rekao je zlatarov sin.

Kako prenose američki mediji, latinoamerička banda Latin kings je poručila policajcima da ne dolaze jer će oni u svojim četvrtima sami da se obračunaju sa lopovima.

#Amerika

#Protest

#džordž flojd

'