AKTUELNO

Kristijan Brukner (43) osumnjičen je za otmicu devojčice Medlin Meken, kojoj se gubio svaki trag kada je nastala na putovanju u Portugalu.

Izvori iz Portugala su rekli da nemačke vlasti istražuju Bruknera koji je u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja jedne starije žene. On iza sebe ima niz seksualnih napada na žene i decu, prenosi "Dejli mejl".

On je navodno svom prijatelju jednom prilikom priznao da je oteo Medlin, kada su na televiziji videli prilog o njenom nestanku. Tada je pokazao prijatelju i snimak kako siluje 72-godišnju ženu iz SAD, prenose britanski mediji.

Nemačka policija veruje da je devojčica mrtva i slučaj tretira kao ubistvo. Međutim, britanska policija i dalje vodi istragu kao da se radi o otmici.

Britanski mediji su objavili njegovu fotografiju, ali zamućenu. Takođe objavili su i jedan od fotorobota načinjenih na osnovu ranijih izjava svedoka.

U periodu od 1995. do 2007. godine osumnjičeni je povremeno boravio u regionu Algarve u Portugalu gde je nestala trogodišnja Medlin.

- Na 10-godišnjicu nestanka policija je dobila dojavu o Nemcu za koga se pouzdano zna da je boravio u Praja da Luiz, a nakon zajedničke istrage i rada britanske, portugalske i nemačke policije, taj čovek je označen kao osumnjičeni za otmicu - izjavio je juče glavni inspektor Mark Kranvel.

On je u Portugalu dilovao drogu, provaljivao ljudima i kuće. Silovao je američku turistkinju nekoliko meseci pre nego što je Medlin oteta iz kuće gde je spavala sa porodicom.

Policija je saopštila i da je došla do informacija o dva automobila koja se dovode u vezu sa osumnjičenim Nemcem u vreme kada je nestala mala Medlin.

Građanima je upućen apel da se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o dva vozila ili o brojevima dva mobilna telefona za koje se sumnja da su korišćeni u danu kada je nestala devojčica.

Osim toga, raspisana je i nagrada od 25 hiljada dolara za informacije koje bi dovele do podizanja optužnice.

#Kristijan Brukner

#Medlin Meken

#Pedofil

#Zločin

'