AKTUELNO

Suprug se na sudu nije mogao setiti svega što se dogodilo u kobnoj noći

Matthew Notebaert (33), vozio je svoju suprugu Amandu (31) s koncerta u Loxahatcheeu na Floridi. U jednom trenutku su se počeli maziti. A onda se dogodila tragedija. Sleteli su u kanal automobilom i Amanda je poginula. Naime, policija je bračni par pronašla gole od struka prema dole, a Amanda je sedela u krilu svoga supruga. Glavom je lupila u upravljačku ploču i vetrobransko staklo i poginula. Prema izveštaju toksikologa oboje su bili pod utjecajem alkohola, dok je suprug konzumirao i marihuanu.

Na sudu se moglo čuti da je to bio Amandin prvi izlazak nakon što je rodila njihovo drugo dete i te je noći pila. Njezin suprug Matthew je rekao da se seća da su bili intimni u trenutku kada je zaustavio automobil, ali nije se mogao setiti šta je bilo kasnije kada su ponovo krenuli. Probudio se pored tela svoje žene. On je u nesreći teško povredio noge. Na sudu je rekao da mu njegova žena nedostaje više nego što može izreći. Već se pre izjasnio krivim za nesreću.

Amandini roditelji Mike i Lisa Stacey zahtevali su najvišu dopuštenu kaznu za supruga njihove kćeri. "Imao si odgovornost da svoju suprugu dovezeš živu kući", poručili su mu. Njegov odvetnik je tražio da ga se poštedi zatvora te da bude uslovno osuđen kako bi mogao biti sa svoje dvoje dece, ali sudija nije to prihvatio jer je Matthew i pre bio kažnjavan. Osudio ga je na pet godina zatvora, piše Metro.

#Samoubistvo

#Ubistvo

'