AKTUELNO

Sudija američkog Vrhovnog suda Rut Bejder Ginzberg saopštila je danas da prima hemoterapiju jer opet ima rak, ali je poručila da ne planira da se penzioniše.

Ginzberg (87), koja je u četiri navrata imala rak, uključujući rak pankreasa prošle godine, rekla je da je dosadašnjim lečenjem uspela da smanji lezije na jetri i poručila da će nastaviti da prima hemoterapiju na svake dve nedelje, prenosi AP. 

Ona je navela da je na medicinskom pregledu u februaru otkriveno da ima izrasline na jetri i da je hemoterapiju počela u maju.

"Često sam govorila da ću ostati član suda dok god mogu da obavljam taj posao punom parom. I dalje sam u potpunosti sposobna da to uradim", navela je Ginzbergova u saopštenju, koje je objavio Vrhovni sud.

Ona je dodala da je hemoterapija do sada dala pozitivne rezultate, dodaje BBC. 

"Moj poslednji pregled 7. jula pokazao je značajno smanjenje lezija na jetri i da nema nove bolesti. Dobro podnosim hemoterapiju i ohrabrena sam uspehom tretnutnog lečenja", navela je ona. Sudije americkog Vrhovnog suda se doživotno imenuju na taj položaj, dok ne odluče da se penzionišu, a pristalice Ginzbergove zabrinute su da bi, ako joj se išta dogodi, mogao da je zameni konzervativniji sudija dok je Donald Tramp na čelu SAD. 

Ginzbergova se s rakom bori više od 20 godina. Pored toga što se s tumorom pankreasa borila bez operacije prošle godine, 1999. godine je operisana zbog raka debelog creva, 2009. godine zbog raka pankreasa i 2018. zbog raka pluća.

#SAD

#Sudija