AKTUELNO

U pitanju je jedan grad u Kini, koji je razbio sve predrasude o štetnosti mreže pete generacije i čiji građani uživaju u brzom prenosu podataka

Najbrži prenos podataka putem interneta i mreže pete generacije dostupan je u kineskom gradu Šendženu. Naime, ovo je prvi gradu Kini koji je kompletno pokriven 5G mrežom i to metodom “nezavisnog umrežavanja”, potvrdile su gradske vlasti.

Gradonačelnik Šendžena na zvaničnoj novinarskoj konferenciji je potvrdio da je grad završio sa zacrtanim ciljem iz 2019. godine. Cilj je bio izgradnja 45.000 5G baznih stanica do kraja septembra 2020. godine, kako bi se potpuno osiguralo uspostavljanje 5G gradske mreže.

Grad ima 46.000 baznih stanica, najviše na svetu!

Grad Šendžen trenutno ima više od 46.000 baznih stanica, što je gustina stanica za koju se veruje da je najveća na svetu, potvrdila je i tamošnja gradska služba za industriju i informacijske tehnologije.

Sledeći korak je podsticanje razvoja 5G industrije, tako da će se izgraditi ceo 5G ekosistem i postići će se proboj u 5G tehnologijama.

Šendžen je tehnološki centar Kine, a smešten je na jugu kineske provincije Guangdong, u kojoj se nalazi mnoštvo kineskih informatičkih kompanija i tehnoloških giganta kao što su Huawei.

#5g

#Šendžena