AKTUELNO

Izraelski ministar zdravlja Juli Edelštajn podvrgnuće se meri samoizolacije nakon što je bio u kontaktu sa osobama zaraženim korona virusom, saopštilo je izraelsko Ministarstvo zdravlja.

Pored Edelštajna, u samoizolaciju će morati da ide i Roni Gamzu, rukovodilac Medicinskog centra Suraski u Tel Avivu, koji je jedan od vodećih boraca protiv širenja pandemije korona virusa u Izraelu, prenosi Rojters.

Gamzu, koga Rojters predstavlja kao izraelskog ''cara'' korona virusa, poznat je po tome što se zalagao za specifične mere zaštite od virusa u izraelskim gradovima, pritom se protiveći merama karantina, što je naišlo na brojne kritike poslanika u parlamentu i lokalnih zajednica širom zemlje gde je dolazilo do povećanja broja zaraženih.

Britanska agencija navodi i da je Izrael jedna od najteže pogođenih zemalja korona virusom na svetu, kada se uzme broj zaraženih i smrtnih slučajeva srazmerno uporedi sa 8,8 miliona stanovnika,

Prema najnovijim podacima američkog Univerziteta Džons Hopkins, u Izraelu je od početka pandemije korona virusa registrovano 135.288 slučajeva kovida 19 i 1.031 smrtni ishod povezan sa korona virusom.

#Izrael

#koronavirus

#ministar