AKTUELNO

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda

Osumnjičeni za napad u Parizu u kom je brutalno ubijen nastavnik najverovatnije je imigrant poreklom iz Čečenije koji ima samo 18 godina. Njegovo ime nije objavljeno, a preminuo je nakon što ga je upucala policija.Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, preneo je Rojters. Nastavnik je identifikovan kao Samuel P.

Kada je reč o napadaču, o njemu se ne zna mnogo. Iako su pojedini mediji preneli da je možda reč o "besnom roditelju", "Daily mail" prenosi reči izvora iz istrage koji navode da napadač ima "čečensku pozadinu".

"Le Parisien" navodi da je osumnjičeni 18-godišnjak čečenskog porekla i da nije reč o Alžircu rođenom 1992. godine kako je prvobitno objavljeno. Prema nekim navodima, napadač je rođen u Moskvi, ali ruska ambasada i dalje proverava te informacije, piše Sputnik.

#Pariz