AKTUELNO

Roditelji su ga zaključali kavez kada je imao samo šest godina.

Ubeđeni da je njihovog šestogodišnjeg sina zaposeo duh, Kineskinja Li Lijang i njen suprug zaključali su svog sina u kavez u podrumu i više od tri decenije mu nisu dozvolili da ima kontakt sa drugim ljudima.

Ovaj stravičan slučaj otkriven je nedavno, kada su komšije kroz prozor podruma ugledali mršavu ruku kako viri iz kaveza. Oni su snimili nemilu scenu telefonom i snimak poslali policiji i Centru za socijalni rad, čiji su pripadnici odmah došli.

Majka je rekla da su ona i suprug odlučili da sina zaključaju zauvek jer ga je zaposeo duh, te ni egzorcizam nije pomogao. Ona je ispričala da se njen sin još kao dečak veoma čudno ponašao i slabo pričao. Kaže da je bio u stanju da trči ulicom satima i samo da viče "mama".

Umesto kod lekara, ona i suprug su dete davnih osamdesetih odveli kod vračara. Nakon "neuspelog pokušaja egzorcizma", doneli su odluku da dete zaključaju u kavez u podrumu njihove kuće.

Žena je rekla da je par puta poželela da svom sinu da slobodu, ali da ju je suprug u tome sprečavao. Tvrdi da su mu redovno davali hranu i vodu i da mu u kavezu ništa nije falilo. - Pre par godina sam ga pustila da malo prošeta - rekla je majka u policiji. Medicinske ekipe su muškarca, u veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju, prebacili u bolnicu gde je zadržan na posmatranju. Još nije doneta odluka da li će roditelji odgovarati za zanemarivanje deteta i nasilje u porodici.

#Dete

#Kina

#duhovi

'