AKTUELNO

Dugogodišnji dopisnik politike iz Nemačke Miroslav Stojanović rekao je da sama činjenica da su rezultati predsedničkih izbora u SAD dosta neizvesni i tesni stvara jednu "eksplozivnu mešavinu" u Americi.

- Podeljenost Amerike koja je postojala i ranije, nikada se toliko dramatično i drastično nije osećala kao u ovom času - rekao je Stojanović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

On je dodao da postoji "jedna ogromna provalija" u socijalnom, rasnom, ideološkom i svakom drugom smislu, kao i da je trenutno ta provalija dublja nego što je ikada bila.

- To prouzrokuje atmosferu koja se viđa na ulicama Vašingtona i ostalih američkih gradova - smatra on.

Urednik portala "Kosovo-online" Miloš Garić govoreći o haosu na ulicama američkih gradova rekao je da se moglo pretpostaviti da će doći do toga.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je sve ono što se dešavalo u susret izborima u SAD i jedan od stubova Amerike - (red i zakon) se ugrozio. Džo Bajden je kao kandidat pokušao da ostvari što veći broj glasova u različitim slojevima društva, posebno u onim koji su označeni kao ugroženi, i koji su tražili svoja prava. To je afro-američka grupa koja je prethodnih meseci pravila nerede nakon onih incidenata - podsetio je Garić.

#Izbori

#SAD

#nemiri