AKTUELNO

Život se u normalu u Australiji polako vraća u normalu s obzirom da se epidemija stišava i gotovo da nema novozaraženih, vlasti su odlučile da ponovo otvore međudržavni saobraćaj i ublaže neke restrikcije.

U Južnoj Australiji, koja je prošle nedelje bila epicentar epidemije, nije bilo novih slučajeva, a aktivnih je 37, pa je vanredna situacija ukinuta pre planiranog roka.U susednoj državi Viktorija maske više nisu obavezne na otvorenom prostoru i dozvoljena su veća javna okupljanja.

U Viktoriji već 23 dana nema novih slučajeva kovida-19, a isto je i u najmnogoljudnijoj državi Novi Južni Vels, gde već 15 dana nije bilo novih zaražavanja, preneo je Rojters.Vlasti su saopštile da je svega 12 novih slučajeva kovida evidentirano među putnicima koji se nalaze u hotelskim karantinima.

Sa oko 27.800 do sada evidentiranih slučajeva kovida-19, Australija je efikasnije vodila borbu protiv zaraze od mnogih drugih razvijenijih zemalja. Procenjuje se da na današnji dan u celoj zemlji ima 88 aktivnih slučajeva ljudi inficiranih korona virusom.

#Australija

#Epidemija

#smirivanje