AKTUELNO

Direktor projekta „Amistad“ inicijative za slobode društva Fil Klajn tvrdi da su svedočenja stručnjaka pod zakletvom dokazala da je „u Arizoni sporno više od 300.000 glasačkih listića, 548.000 u Mičigenu, 204.000 u Džordžiji i preko 121.000 u Pensilvaniji“.

Klajn navodi da je FBI zatražio pristup njihovoj analizi podataka.

Na konferenciji za štampu u Virdžiniji „Amistad“ je predstavio tri svedoka, od kojih se jedan pojavio i na ročištu zakonodavnog tela Pensilvanije prošle nedelje.

Svedok Gregori Stenstrom rekao je da je video kako čovek iz "Dominiona“ ubacuje fleš-diskove u mašine za sabiranje glasova u okrugu Delavar, kao i da su izborni zvaničnici menjali različite diskove iz raznih mašina za sabiranje, što je dovelo u pitanje kontrolu rezultata, prenosi RT.

Itan Pis, kooperant američke poštanske službe iz Viskonsina, posvedočio je da mu je rečeno za planove o promeni datuma desetina hiljada glasačkih listića, kako bi se zaobišao zakonski rok za njihovo predavanje.

Džes Morgan, vozač kamiona koji je vozio poštu iz Njujorka do Pensilvanije i nazad svedočio je da je 21. oktobra njegova prikolica bila natovarena u Njujorku sa 24 specijalnih kartonskih kutija Poštanske služba SAD, u kojima je bilo od 144.000 do 288.000 glasačkih listića, koje je trebalo da istovari u Harisburgu u Pensilvaniji.

Umesto toga, zadržan je šest sati u Harisburgu, a nadzornik mu je rekao da vozi do Lankastera bez istovara. Odbio je da Morganu izda bilo kakve papire. Parkirao je prikolicu na svom uobičajenom mestu u Lankasteru, a prikolica je nestala sledećeg jutra, sa sve glasačkim listićima.

Direktor projekta „Amistad“ Fil Klajn rekao je da je u okviru projekta prikupljeno svedočenje stručnjaka pod zakletvom koje dovode u pitanje više od 300.000 glasačkih listića u Arizoni, 548.000 u Mičigenu, 204.000 u Džordžiji i preko 121.000 u Pensilvaniji“.

Podsećamo, američki državni tužilčac Bil Bar izjavio je Ministarstvo pravde „nije videlo prevaru u razmeri koja bi mogla uticati na drugačiji ishod izbora“.

Trampov pravni tim brzo se usprotivio tome što se Ministarstvo pravde zapravo nije potrudilo da istraži bilo kakav dokaz koji su dobili dosad.

Demokrate, američki mediji i društvene mreže iz Silikonske doline ujedinili su se tvrdeći da nije bilo „široko rasprostranjene“ prevare na izborima, a sve suprotne Trampove tvrdnje okarakterisali su kao „neutemeljene“ ili „sporne“.

#Amerika

#Izbori