AKTUELNO

Pet osoba je uhapšeno i više od 1.000 ljudi novčano kažnjeno zbog toga što su učestvovali na ilegalnoj žurki u unutrašnjosti Francuske, koja se završila u subotu, saopštile su lokalne vlasti.

Više od 2.500 partijaša su prisustvovali ilegalnoj zabavi u regiji Bretanja u Francuskoj, uprkos restriktivnim merama koje je uvela vlada i policijskom času, preneo je CNN.

Oko 1.600 kazni je napisano u subotu odmah nakon žurke, koja je započela u četvrtak, otkrio je ministar unutrašnjihih poslova Žeral Darmanen putem Tvitera.

Za potrebe žurke su korišćeni kamioni, veliki zvučnici i generatori za struju, koje su žandarmi zaplenili i rekli da će "nastaviti sa istragom i proverama tako da se ovakav ilegalan događaj žestoko kazni."

Nisu sve kazne napisane zbog kršenja restriktivnih mera, u mestu Il-e-Vilan 800 je bilo zbog nepoštovanja mera zbog kovida-19, a 400 iz drugih razloga, rekao je Emanuel Bertje, načelnik tog okruga.

Oko 20 vozila, uključujući kamione, koji su nosili zvučnike i miksete, su uspeli da zaobiđu policijski blok.

"Postoji zvanična, sudska istraga koja će nam omogućiti da identifikujemo počinioce i uhapsimo ih", rekao je policijski general Pjer Sovergranj.

Kada je policija došla da okonča žurku suočila se sa nasilnim odgovorom, pa je jedno vozilo zapaljeno, ostala su oštećena, a pripadnici zakona su zasuti flašama u kamenjem, ima i lakše povređenih.

Lokalne vlasti su saopštile da je bilo oko 2.500 mladih na žurki, koji su dolazili iz raznih delova Francuske i inostranstva, uprkos policijskom času od 20.00 do 6.00.

#Francuska

#Nova godina

#koronavirus

#Žurka