AKTUELNO

Vlasti u Južnoafričkoj Republici saopštile su da je u toku lov na nekoliko preostalih mladih krokodila koji su pobegli sa farme za uzgajanje u provinciji Zapadni Kejp, nakon što ih je tokom noći ulovljeno 26, prenosi Rojters.

"Do ovog trenutka smo ulovili 26, ali ne možemo da preciziramo koliko ih je još uvek na slobodi", rekao je danas portparol vladine agencije za očuvanje životne sredine "CapeNature", navodi agencija.

Rojters prenosi da je portparol vlade provincije Zapadni Kejp rekao da ovi krokodili predstavljaju umerenu opasnost za ljude, jer su uzgajane životinje navikle na redovno hranjenje i da ne love, ali su po svojoj prirodi divlje i instinktivne i pozvao stanovništvo da se ipak kloni reka.

Nepoznati broj nilskih krokodila, dužine 1,2 do 1,5 metara pobegao je juče s komercijalnog uzgajališta u reku Bri, što je pokrenulo lov u kome učestvuju policajci, vlasnici okolnog zemljišta i službenici za zaštitu životinja.

Krokodili se uzgajaju na farmama uglavnom za proizvode od kože, a slatkovodni kao ovi mogu da porastu u proseku do dužine od pet metara, dok odrasli muškarci teže više od pola tone, navodi agencija.

#Krokodil