AKTUELNO

Prvi tvit osnivača Tvitera Džeka Dorsija prodat je za 2,9 miliona dolara jednom biznismenu iz Malezije.

Tvit u kojem je pisalo "samo postavljam svoj tvit" prvi put je objavljen 21. marta 2006. godine, a Dorsi ga je na aukciji prodao u dobrotvorne svrhe, prenosi BBC.

Kupac iz Malezije, izvršni direktor tehnološke kompanije Bridge Oracle Sina Estavi, uporedio je kupovinu sa kupovinom slike Mona Lize.

Tvit je kupljen pomoću nezamenjivog tokena (NFT), novih digitalnih tokena nalik kriptovalutama, koji predstavljaju jedinstvenu digitalnu imovinu.

NFT je jedinstveni digitalni sertifikat koji navodi ko je vlasnik fotografije, video zapisa ili drugog oblika na onlajn medijima.Svaki NFT je jedinstven i deluje kao kolekcionarski predmet koji se ne može duplirati, čineći ga retkim po dizajnu.

NFT-ovi su postali izuzetno popularni ove godine, a skupa digitalna umetnička dela takođe se prodaju na ovaj nacin.Dorsi je rekao da će zaradu pretvoriti u bitkoine, a zatim donirati u fond za odgovor kompanije Africa Give.

-Ovo nije samo tvit! - objavio je Estavi na Tviteru."Mislim da će godinama kasnije ljudi shvatiti pravu vrednost ovog tvita, poput slike Mona Lize", naveo je Estavi.

#Prodaja

#Tviter