AKTUELNO

Na slovenačkim planinama u roku od dva dana dogodile su se dve nesreće sa smrtnim ishodom - posle skijašica koja je poginula nakon pada sa severne strane planine Storžič u Kamniško-Savinjskim Alpama, jedan planinar jutros je nastradao penjući se na planinu Kalška Gora.

Gorski spasilački tim Kranj pronašao je telo planinarskog penjača koje je izvukao helikopter, saopštila je slovenačka Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, prenosi STA.

Policija je saopštila da se preminuli okliznuo i umro od teških povreda zadobijenih tokom pada i dugotrajnog klizanja po tvrdoj snežnoj površini.

Penjao se na planinu Kalšku Goru u Kamniško-Savinjskim Alpima sa još dva planinara, koji nisu povređeni u nesreći, a nema dokaza da je reč o namerno izazvanoj nesreći.

STA prenosi da je Gorski spasilački savez Slovenije (GRZS) saopštio da je skijašica sa "frirajderom" koja je nastradala u petak, bila deo tročlane grupe koja se u trenutku smrtonosne nesreće spuštala sa vrha Storžič i da se okliznula i pala sa severne strane planine.

Njeno telo pronađeno je na oko 100 metara ispod mesta nesreće, saopštila je PU Kranj.

#Tragedija

#alpinista