AKTUELNO

Vatrogasci i lekarsko osoblje suočili su se sa veoma agresivnom pčelinjom aktivnošću kada su stigli u kuću kako bi pokušali da mu ukažu pomoć, ali je on nažalost preminuo.

Vlasti američke savezne države Teksas saopštile su da je jedan čovek preminuo od posledica srčanog zastoja kada ga je napao agresivni roj pčela ispred njegove kuće.

AP prenosi da su vlasti potvrdile da je Tomas Hiks (70) u ponedeljak kosio travnjak, kada su ga pčele više puta ubole ispred njegove kuće u Brekenridžu, oko 210 kilometara zapadno od Dalasa.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Spasilačka služba navela je da su se vatrogasci i lekarsko osoblje suočili sa veoma agresivnom pčelinjom aktivnošću kada su stigli u kuću Hiksa kako bi pokušali da mu ukažu pomoć, ali je on nažalost preminuo.

Hiksova supruga Zoni koja je pozvala pomoć, rekla je za televiziju KTAB da je bila u kupovini i kada se vratila da je zatekla Tomasa kako vrišti u potpunosti prekriven pčelama.

Ona je i sama više puta bila ubodena tokom ove nesreće, a nakon lečenja je puštena iz bolnice, a vatrogasci su intervenisali i pčele, čija je košnica bila unutar jednog drveta, ubili penom za gašenje požara.