AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo Marije M. i dalje nije progovorio.

Osumnjičeni za ubistvo Marije M. (35), koja je poreklom iz Srbije, i dalje ne želi da progovori o motivima surovog ubistva u Beču.

Albert L. (42) tereti se da je 30. aprila u bečkom naselju Brigetanau oko 20 sati uleteo u stan bivše partnerke i pucao joj u stopalo i u glavu. Teško povređena Marija, inače majka dvoje dece, uspela je da se odvuče do dvorišta stambenog kompleksa, gde su je zbrinuli radnici Hitne pomoći. Nažalost, u bolnici je podlegla povredama.

Marija je za sobom ostavila dvoje dece starosti dve i 13 godina, a austrijski mediji prenose da je Albert njihov otac. Prema rečima Darka M, brata ubijene Marije, osumnjičeni je upucao njegovu sestru jer nije mogao da se pomiri sa tim da ona više ne želi da bude sa njim.

- Čekao je da ona otvori vrata, da deca izađu i onda ju je upucao - rekao je Darko za medije.

On je dodao i da je osumnjičeni za ubistvo ranije pretio celoj porodici.

Marijine kolege i prijatelji kažu da je bila divna osoba, koja je svakom htela da pomogne.

- Uvek je bila srećna, tako brižna. Deca su joj bila sve na svetu - govore prijatelji ubijene Marije.

Nakon krvavog pira, osumnjičeni je seo na klupu u dvorištu zgrade i krenuo je da pije. U trenutku kada je policija došla da ga uhapsi pao je u nesvest. Mediji pišu da je imao više od 3 promila alkohola u krvi.

Dan nakon hapšenja nisu ni mogli da ga saslušaju, jer od količine unetog alkohola nije bio sposoban da govori. Međutim, i kada se otreznio, odlučio je da ne govori o motivima zločina.

Marija je sahranjena 6. maja u Beču. Njeno telo u belom kovčegu, prekriveno ružama, na večni počinak ispratilo je više od 100 ljudi. Marijina deca, njena majka i braća nisu mogli da zadrže suze. Majka se, slomljena tugom, nadvijala nad kovčegom neprekidno plačući.

Kada je kovčeg spušten u raku, deca su pustila na desetine crvenih balona u obliku srca da lete u pravcu neba, piše Heute. Na balonima su bile ispisane poruke njene dece.

Na sahrani je bila i Albertova sestra, koja je Mariju poznavala od detinjstva. Brat Darko je u suzama samo tiho uspeo da prozbori: "Oduvek je volela pesmu Đurđevdan, na taj dan je i ispraćamo".