AKTUELNO

Američka policija uhapsila je poznatog repera Fransou Hestera (26), poznatijeg kao Frenči, zbog sumnje da je sa Bajrom Bajrićem, koji je poreklom iz nekadašnje Jugoslavije, opljačkao Srbina koji drži restoran u Sent Pitersburgu na Floridi.

Bajro je često jeo ćevape kod Srbina pa ga je navodno tipovao svom prijatelju Hesteru. Reper je potom upao u restoran kod Srbina, pretukao ga pištoljem, a tom prilikom mu je oteo 21.500 dolara u kešu.

Američki mediji navode da je Bajrić još u martu ispričao prijatelju da Srbin ima mnogo posla u restoranu i da uvek ima dosta novca kod sebe.

- Bajro je često dolazio u restoran kod Srbina i upoznao se sa njim. Primetio je da vlasnik restorana, kad zatvara lokal, ne ostavlja pazar u kasi, već da sve pare nosi kući. Bajro je to sve ispričao mladom reperu. Njih dvojica su se zatim dogovorili da Bajro posmatra kog dana će biti više pazara u restoranu pa da odmah o tome obavesti Frenčija - prenose američki portali.

Dodaju da je Bajrić danima sedeo u restoranu kod Srbina i posmatrao koliko ima gostiju i koliko je bilo pazara.

- Bio je 23. mart kad je Bajro procenio da je gazda imao dobar pazar pa je odmah javio Frenčiju da može da krene u akciju - navode mediji.

Frenči je iste večeri uzeo pištolj i krenuo da opljačka Srbina.

- U trenutku kad je restoran bio ispražnjen, pred zatvaranje, reper je uleteo u lokal i prišao vlasniku, dok je Bajro ostao napolju da čuva stražu. Frenči je zatim repetirao pištolj i uperio ga Srbinu u glavu, tražeći mu pare. Srbin je u početku odbijao da mu preda pare, pa ga je Frenči više puta udario drškom pištolja u glavu. Isprebijani Srbin mu je zatim predao sav pazar, oko 21.500 dolara, a Frenči je sa Bajrom pobegao - preneli su američki portali.

Tri dana pre pljačke objavio novi spot!

Frenči, inače, važi za jednog od najtalentovanijih mladih repera u SAD, a 2019. godine je već bio u zatvoru zbog pljačke. Po izlasku iz zatvora snimio je album "First dej aut". Tri dana pre pljačke, 20. marta, na Instagramu je podelio svoj novi muzički spot za pesmu "Tačdaun". Tu pesmu snimio je u okviru novog albuma "Rent Dju".

Zanimljivo je da je Srbin prepoznao repera. Odmah je kazao policajcima ko ga je opljačkao pa je Frenči završio iza rešetaka. Ubrzo zatim uhapšen je i Bajro.

Na saslušanju u policiji Frenči je priznao da je zajedno sa Bajrom opljačkao vlasnika restorana. Njih dvojica su optužena za zaveru i pljačku - pišu američki mediji.