AKTUELNO

Izraelska vojska je nastavila udare na pojas Gaze.

Brigade Iz ad-Din al Kasam, oružano krilo palestinskog pokreta Hamas koja kontroliše pojas Gaze, najavio je novi talas masovnih raketiranja izraelskih gradova i vojnih baza kao odgovor na izraelske napade, javila je danas radio stanica Savt al Aksa.

Najavljujemo početak raketnog odgovora velikih razmera na napade na naš narod u Gazi prošle noći i kontinuiranu agresiju protiv Palestinaca, navedeno je u saopštenju. Pripadnici Hamasa naveli su da su napali izraelski brod u blizini obala palestinskih enklava.

Izraelska komanda potvrdila je napad na brod, ali je navela da su Palestinci promašili cilj. Brigade Iz ad Din al Kasam, takođe, su saopštile da su granatirale vazduhoplovnu bazu Hacerim na jugu Izraela.

Slične napade izveli su Saraja al Kuds (Jerusalimske brigade), oružano krilo palestinske grupe Islamski džihad. Palestinci sada bombarduju izraelske gradove u blizini Pojasa Gaze, uključujući Sderot, Aškelon i Virsaveju.

Agencija navodi da ima izveštaja da u napadima ima povređenih i da je pričinjena materijalna šteta.

Postoje i izveštaji da je glavni komandant vojne grupe Saraja el Kuds, Husam Abu Harbid, zadužen za palestinske snage otpora u severnoj Gazi, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na enklavu.