AKTUELNO

Vašingtonska administracija smatra da sankcije protiv kompanija-vlasnika brodova koji učestvuju u projektu "Severni tok 2" mogu blokirati završetak gasovoda, piše "Politiko", pozivajući se na neimenovane izvore.

Američke vlasti smatraju da, bez obzira na to što je "Severni tok 2" skoro završen (95 odsto), sankcije protiv kompanija čiji brodovi učestvuju u projektu još uvek mogu da ga zaustave.

Izvori lista su potvrdili informacije portala "Aksios", da administracija SAD ne namerava da uvodi restrikcije protiv kompanije "Nord Stream 2 AG" - operatera "Severnog toka 2" i njegovog izvršnog direktora Matiasa Varinga. Pri tom, list podvlači da se Stejt department zalaže za uvođenje sankcija protiv četiri ruska broda i četiri kompanije, povezane s njima, a čija imena "Politiko" ne navodi. Ova inicijativa će se naći u izveštaju koji bi Stejt department trebao danas da pošalje Kongresu.

Ova odluka je već izazvala kritike mnogih članova Kongresa koji se zalažu za oštrije mere protiv kompanija koje učestvuju u izgradnji gasovoda.

#Amerika

#Vašington

#severni tok