AKTUELNO

Pedofil je verovao da se izvukao iz situacije.

Pravda je spora ali dostižna i u to se ove nedelje uverio Australijanac Glen Roš (54).

Policajac je suspendovan i uhapšen zbog snimka iz jula 2019. godine kada je u liftu napastvovao 13-godišnju devojčicu koja je bila sa porodicom na izletu, prenosi New Zealand Herald. Tri devojčice sa snimka ćerke su Glenove prijateljice koja je ostala napolju sa mužem.

Na snimku se vidi kako devojčica sa mlađom i sestrom bliznakinjom ulazi u lift, a prati ih Roš, dok njena porodica ostaje napolju. Policajac pokušava da spreči devojčicu da mu pobegne i sa užasnim osmehom na licu kreće da je poljubi.

Devojčica uspaničeno pokušava da pobegne iz njegovog zagrljaja, dok on glumi da se igra s njom, prenosi TVNZ-TV. U liftu su bili tri sprata, posle čega je devojčica panično izletela iz lifta zajedno sa sestrom.

Snimak je iz ko zna kojih razloga tek posle dve godine obelodanjen, posle čega je Roš uhapšen. Devojčica, sada 15-godišnjakinja, došla je u pratnji roditelja u policiju istakavši da je mesecima posle ovog nasrtaja u liftu imala noćne more i danas i dalje ne sme sama da uđe u bilo koju zgradu.

– Poznajemo Roša od pre. Naravno da mu ne bismo, da smo znali kakav je, dozvolili da uđe u lift sa ćerkama. Ćerka nam je odmah rekla šta je bilo i zvali smo Roša. On je negirao da je bilo šta pokušavao. Delovao je samouvereno. Naša je velika greška što ovaj slučaj nismo isterali na čistac – kaže majka devojčice koja je napadnuta.

Roš je negirao napad.

– Samo smo se igrali, nešto poput ‘šugica’. Nisam želeo ni da je poljubim, ni da je povredim, to su gluposti. Štaviše, ona je bila ta koja me je šutnula u nogu po izlasku iz lifta – besramno se branio Roš pred kolegama.

#Pedofil