AKTUELNO

„Fejsbuk“ je suspendovao nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na toj mreži na dve godine, kao odgovor na odluku Nadzornog odbora.

Kompanija Fejsbuk saopštila je danas da će nalog bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na ovoj društvenoj mreži biti suspendovan najmanje dve godine, stavivši prvi put vremensku odrednicu na zabranu koja je počela u januaru.

Iz kompanije je saopšteno da će Tramp moći da se vrati na "Fejsbuk" u januaru 2023. godine i to tek nakon što bude procenjeno "da li je nestao rizik po javnu bezbednost", preneo je "Njujork tajms".

- S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do suspenzije gospodina Trampa verujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila koja zaslužuju najviše kazna dostupna prema novim protokolima o izvršenju - napisao je potpredsednik za globalne poslove na Fejsbuku u blogu kompanije.

Fejsbuk je suspendovao Trampov nalog nakon napada na Кapitol 6. januara, kada je gomila njegovih pristalica pokušala da spreči potvrđivanje pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

Tramp je u početku suspendovan sa Fejsbuka i Instagrama na 24 sata, nakon što je na ovim mrežama podelio dve objave u kojima se hvale postupci izgrednika. Кompanija je zatim produžila suspenziju naloga "barem do kraja mandata".

#Donald Tramp

#Fejsbuk