AKTUELNO

Tokom razgovora u užem sastavu Putina će pratiti ministar šef diplomatije Sergej Lavrov, a Bajdena američki državni sekretar Entoni Blinken.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov objavio je danas da će samit predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena, početi u 13 sati po srednjeevropskom vremenu u vili la Granž u Ženevi.

Putina će u vili La Granž dočekati predsednik Švajcarske, a zatim će doći Bajden, prenose RIA novosti.

Sledi tradicionalno zajedničko fotografisanje i obraćanje predsednika Švajcarske, nakon čega će predsednici Rusije i SAD preći u biblioteku.

Ušakov je rekao da će se pregovori sastojati iz tri dela - prvo u uskom, a zatim u proširenom sastavu, nakon čega će uslediti odvojene pres konferencije dve strane.

Tokom razgovora u užem sastavu Putina će pratiti ministar šef diplomatije Sergej Lavrov, a Bajdena američki državni sekretar Entoni Blinken.

Ušakov je rekao da ne zna da li će dvojica predsednika želeti da se povuku u stranu i da razgovaraju oči u oči i dodao da to zavisi od njih dvojice.

Osim Ušakova i Lavrovova, u ruskoj delegaciji će biti i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, načelnik generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Pozvani su i zamenik šefa administracije predsednika Dmitrij Kozak i specijalni predstavnik predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

Posle samita Putin će se sastati sa švajcarskim kolegom, nakon čega će se vratiti u Rusiju.

#Džozef Bajden

#Vladimir Putin