AKTUELNO

Poruka u boci zbližila je dvojicu tinejdžera sa suprotnih strana Atlantskog okeana, tri godine pošto je poslata na neverovatno putovanje.

Šon Smit (16) poslao je poruku dok je bio na raspustu na Rod ajlendu 2018. "Dan zahvalnosti je. Imam 13 i u poseti sam porodici na Rod ajlendu. Ja sam iz Vermonta. Ako pronađete poruku pošaljite mejl na messageinabottle2018@gmail.com."

Tri godine kasnije, poruka je pronađena 4820 kilometara dalje. Kristijan Santos (17) pronašao je flašu na Azorima, portugalskom arhipelagu u Atlantiku.

On je Boston glov listu ispričao da je video bocu dok je pecao sa rođakom u plitkim vodama okeana. "Izvukao sam je i pogledao i video papir unutra. Pomislio sam da je to interesantno i odneo sam je mami da vidi", rekao je Kristijan.

Njegova mama Moli Santos rekla mu je da je poruka poslata iz okoline Masačusetsa gde je on rođen pre nego što se sa porodicom preselio na Azorska ostrva.

Pošto ih je interesovalo ko je autor poruke, Kristijan i njegova mama su poslali mejl ali dugo nisu dobili odgovor jer je Šon zaboravio na poruku i nije proveravao mejl.

Poruka sa Azorskih ostrva na kraju je stigla do Šona kada je Kristijanova mama prošle nedelje podelila fotogafiju poruke na društvenim mrežama i izazvala veliko interesovanje.

Šon je video na vestima prilog o poruci. "Moja prva reakcija je bila, šta kog đavola?", ispričao je on CBS Njuzu.

On je objasnio da je te godine poslao nekoliko poruka i da su neke od boca ubrzo potom pronađena ali da je na ovu zaboravio. Sada je, prenosi BBC, nikada neće zaboraviti.

Šon planira da ostane u kontaktu sa novim drugarom. "Mislim da ćemo probati da ostanemo u kontaktu. Situacija je prilično neobična", rekao je Šon.