AKTUELNO

Broj žrtava urušavanja zgrade u Surfsajdu nedaleko od Majamija popeo se na tri, a još blizu 100 osoba se vodi kao nestalo.

Predsednik SAD Džozef Bajden proglasio je danas vanredno stanje u saveznoj državi Florida posle urušavanja dela zgrade u Surfsajdu kod Majami Biča i naložio upućivanje federalne pomoći za otklanjanje posledica nesreće.

"Predsednik je ovlastio Odeljenje za nacionalnu bezbednost, Federalnu agenciju za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA), da koordinira sve napore za pomoć", saopšteno je iz Bela kuće.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine, a policijska uprava Majamija potvrdila je da oko 18 sati nakon nesreće broj osoba čija se lokacija ne zna iznosi 98, s tim da je moguće da neki od njih nisu boravili u zgradi u vreme urušavanja, prenosi Rojters.

Iz policije su dodali da je 102 osobe ukupno locirano i da su one bezbedne, a iz dela zgrade u Surfsajdu koji se nije srušio spaseno je 35 ljudi, a još dvoje izvučeni su iz ruševina od kojih je jedna osoba bila na mestu mrtva, a najmanje još deset njih je povređeno u nesreći.

Dvanaestospratna zgrada u blizini Majamija na Floridi juče se za par sekundi delimično srušila, a na stotine vatrogasaca i spasilaca i dalje je na mestu nesreće, pošto se strahuje da je veliki broj ljudi bio u zgradi u trenutku rušenja.

Za sada nije poznato zbog čega se zgrada srušila, ali su zvaničnici potvrdili da je na zgradi u toku rekontrukcija krova i druge popravke delova objekta. Dvanaestospratnica je sagrađena 1981. godine i ima 130 stanova.

Autor:

#Amerika

#Džozef Bajden

#vanredno stanje