AKTUELNO

Toga dana, kada je svetom odjeknula vest da nje više nema...vreme kao da je stalo.

Poslednje reči princeze Dajane skoro punih 25 godina nisu bile poznate, međutim, jedan od vatrogasaca koji ju je izvukao iz olupine auta odlučio je da otkrije šta je ona zapravo rekla.

Smrt princeze Dajane do temelja je potresla britansku kraljevsku porodicu. Njena smrt obavijena je velom misterije, s obzirom na činjenicu da i dalje nije poznat tačan sled događaja koji su doveli do kobnog kraja.

Iako je prvobitno bilo izveštavano da je to bio nesrećan slučaj, temeljnom istragom, te napisima iz Dajaninih beleški organi reda odlučili su da ispitaju i princa Čarlsa, njenog supruga.

- Moj suprug planira automobilsku 'nesreću', neispravnost kočnica i ozbiljnu povredu glave - pisalo je u princezinom dnevniku, pored toga, Dajana je napisala i da sumnja da je Čarls to uradio, kako bi mogao da se oženi bivšom dadiljom prinčeva Harija i Vilijama.

Automobil marke Mercedes, u kom se Dajana vozila, te kobne noći u Parizu zakucao se u pariskom tunelu, a njeni saputnici preminuli su na licu mesta. Uprkos hitnoj operaciji kojoj je podvrgnuta, njeno stanje se rapidno pogoršalo i Dajana je preminula nešto kasnije u jednoj bolnici u glavnom gradu Francuske.

Danas, dve decenije kasnije, za britanske medije progovorio je Ksavijer Gurmelo, vatrogasac koji je bio na mestu nesreće. On je istakao da isprva nije shvatio da pomaže čuvenoj princezi Dajani, te da mu se činilo da je sa njom sve u redu.

- Na engleskom je rekla 'O moj bože, šta se dogodilo'. Mogao sam to da razumem, pa sam pokušao da je smirim, uzeo sam njenu ruku - otkrio je Ksavijer poslednje reči koje je izgovorila princeza.

Istraga je kasnije utvrdila da je nesreća uzrokovana neopreznom vožnjom, a putnici su preminuli usled nenošenja pojaseva. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da spreči ljude da veruju da je britanska kraljevska porodica odgovorna za tragičan događaj, prenosi Dejli Mejl.

Autor: