AKTUELNO

Fernando P. (60) preminuo je na plaži na Sardiniji od posledica srčanog udara koji sekund nakon što je svoju ćerku (13) i njene drugarice spasao davljenja.

Tragedija se dogodila u petak, 26. juna, a nesrećni Fernando se nakon herojskog čina samo srušio na plaži naočigled dece.

Kako javljaju italijanski mediji, Fernando je poveo jednu od svoje dve ćerke na plažu Arbus, kako bi se ona tamo sastala sa drugaricama.

Tri devojčice su molile Fernanda da ih pusti da uđu u vodu, čemu se on protivio jer su bili veliki talasi.

Ipak, u jednom trenutku su devojčice ušle u vodu i počela je da ih nosi jaka struja. Fernando se brzo bacio u talase i sve tri devojčice je uspeo da izbavi na sigurno. Posetioci su videli da se bori sa jakom strujom i odmah su pozvali pomoć. Međutim, hrabri otac je sam uspeo da decu izvede na kopno, ali je odmah potom njemu bila potrebna pomoć.

Fernando je nekoliko sekundi nakon hrabre akcije spasavanja doživeo srčani udar i samo se srušio. Iako su spasioci brzo stigli, 60-godišnjaku nije bilo spasa.

Sumnja se da ga je strah za život ćerkice i stravičan fizički napor da bi spasao nju i njene drugarice koštao života.

Sada cela Italija tuguje za ovim herojem, a gradonačelnik mesta gde je živeo kaže da je bio divan čovek, koji je svakom želeo da pomogne.

Autor: