AKTUELNO

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da su akcije Nemačke na Kosovu i Metohiji kontradiktorne, jer Berlin, kako navodi, s jedne strane upozorava na organizovani kriminal na Kosovu i Metohiji, a s druge strane isporučuje velike količine naoružanja Prištini.

Zaharova je na svom nalogu na Telegramu navela da je u medije procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu i Metohiji isporuči još jedna partija automatskog oružja, u vrednosti od preko pola miliona evra.

- Ponavljam: „još jedna“, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja) - ukazala je Zaharova, a prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da je, s druge strane, na sajtu ministarstva spoljnih poslova Nemačke, u delu o preporukama za posete stranim državama, o tzv. državi Kosovo napisano da je tamo široko rasprostranjen organizovani kriminal, da se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja, kao i da su faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu niski.

Takav opis situacije nazvala je apsolutno poštenim u, kako je navela, kriminalnom regionu koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi „crnom rupom“.

- To se često dešava kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju - naglasila je Zaharova. Ona je ocenila da su novinari nemačkog lista Nojes Dojčland „pronašli znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti“.

#Marija Zaharova