AKTUELNO

Grupa bandita obučenih u vojne uniforme i naoružana puškama, upala je u pritvor tužilaštva u meksičkom gradu Reinosi, kraj granice SAD, i oslobodila lokalnog vođu kartela Gulf.

Tužioci države Tamaulipas ​​rekli su da je napad izveden u sredu predveče, dan pošto je uhapšen vođa kartela koji je trebalo da bude izveden pred sudiju.

Banditi su savladali stražare i odveli osumnjičenog sa sobom.

Tužioci su pritvorenog osumnjičenog identifikovali nadimkom Kalamardo. To ime je koristio Hose Alfredo Hernandes Kampos, poznat i kao El Metro 27.

Dok je policija tragala za beguncem i bandom, na tužioce je neko zapucao iz jednog vozila. Policija je uzvratila vatru, ubivši jednog u vozilu, a drugog je uhvatila.

Jedan od te dvojice imao je propusnicu Ministarstva odbrane, ali se još ne zna da li je prava. Obojica su imala puške i bila u maskirnoj odeći u vojom stilu.

Još dvojica osumnjičenih su kasnije privedena.

Grupa Metro je jedan od većih ostataka raspalog kartela Gulf koji se borio protiv rivalskih bandi za kontrolu nad tim područjem duže od jedne decenije. Pogranični gradovi su na unosnim rutama za šverc droge i migranata u SAD.

#Meksiko