AKTUELNO

- On je kupio avionsku kartu sa imenom supruge i doneo identifikacioni dokument, rezultat PCR testa i potvrdu o vakcinaciji sa imenom svoje supruge. Svi dokumenti su bili na ženino ime - rekao je šef policije

Indonežanin zaražen korona virusom ušao je na domaći let prerušen u sopstvenu ženu, sa nikabom koji mu je prekrio lice, lažnim dokumentima na njeno ime i negativnim PCR testom, ali njegova maskarada nije dugo potrajala, prenosi B92.

Policija je navela da je stjuardesa na avionu kompanije "Citillin" od Džakarte do Tenratea u provinciji Severni Maluku u nedelju primetila da se čovek presvukao u toaletu.

- On je kupio avionsku kartu sa imenom supruge i doneo identifikacioni dokument, rezultat PCR testa i potvrdu o vakcinaciji sa imenom svoje supruge. Svi dokumenti su bili na ženino ime - rekao je šef policije Ternatea Aditja Laksimada posle hapšenja čoveka pri sletanju.

Njega su identifikovali samo inicijalima, a policija ga je odvela da ga testira na kovid 19, koji je bio pozitivan. Čovek je trenutno u samoizolaciji kod kuće i policija je navela da će se istraga nastaviti.

Indonezija prolazi kroz najgori skok zaraze korona virusom u Aziji sa 33.772 potvrđena slučaja i 1.383 preminula u poslednja 24 časa. Ukupan broj prijavljenih slučajeva je 2,9 miliona sa 77.583 umrlih.

Restrikcije na putovanja koja nisu neophodna, uključujući i obavezni negativan test na korona virus i javna okupljanja, su zaoštrene tokom praznika Ejd al-Adha iduće nedelje.

Autor: