AKTUELNO

Broj nezaposlenih Amerikanaca koji su se prijavili za državne beneficije prošle nedelje je narastao na dvomesečni maksimum.

Broj podnesenih zahteva za državnu naknadu za nezaposlenost povećao se za sedam dana, završavajući 17. jula, za 51.000 na nedeljnoj bazi, dostigavši ukupno 419.000 prema sezonski prilagođenim podacima, što je najviši nivo od sredine maja, prema današnjim podacima Ministarstva rada, prenosi Seebiz.

Ovi podaci pokazuju da tržište rada nije izašlo iz problema jer se nacija suočava s ponovnim porastom broja novih infekcija virusom covid-19.

- Porast nezaposlenosti ove nedelje govori nam da problemi na tržištu rada nisu u potpunosti iza nas i da delta soj virusa još uvek može da sabotira ekonomski oporavak od najkraće recesije u američkoj istoriji, rekao je Kristofer Rupki, glavni ekonomist u FWD Bondz u Nju Jorku.

Međutim, podaci iz izveštaja Ministarstva rada o zahtevima nezaposlenih za naknadom takođe pokazuju da se povećava broj ljudi koji se vraćaju na posao, što je trend koji ukazuje kakav će biti julki izvještaj o zaposlenju, britanska agencija dodaje.

#Nezaposlenost

#SAD