AKTUELNO

Entoni Barahas (19), zvezda “TikToka” i Rjali Gudrič (18) upucani su u glavu kad su bili u ponedeljak u bioskopu u Koroni, Kalifornija.

Državni tužilac rekao je da napad nije bio isprovociran. Policija je rekla da su Barahas i Gudrič bili na projekciji “The Forever Purge”, a “Njujork tajms” navodi da film prati priču “članova podzemnog pokreta koji više nisu zadovoljni jednom noći godišnje za anarhiju i ubistva”. U filmu, ubice odluče da poharaju Ameriku beskonačnim napadima i masakrima. To je peti deo franšize koja je počela 2013. sa “The Purge” (Čistka).

Tela Barahasa i Gudriča pronašli su radnici bioskopa nakon što se film završio. Gudrič je proglašen mrtvim na licu mesta dok je Barahas prevezen u bolnicu gde je smešten na aparate, ali je umro kasnije u subotu.

Barahas je bio poznat na “TikToku”, gde je objavljivao snimke i intervjue sa strancima. Imao je preko 960.000 pratilaca na "TikToku", a 50.000 na "Instagramu", gde je bio poznat kao "itsanthonymichael".

Za ubistva je optužen Džozef Himenez (20). On je uhapšen u utorak uveče na osnovu iskaza svedoka. Vlasti još nisu objavile motiv ubistva i izgleda da ne postoji veza između Himeneza i njegovih žrtava.

“Na osnovu dokaza u koje je naša kancelarija imala uvid, ovo deluje kao nasumični, neisprovocirani napad”, naveo je u saopštenju Majk Hestrin, okružni tužilac Riversajda.