AKTUELNO

Mala Kajli pronađena je mrtva u stanu u kojem je živela sa tada 23-godišnjom majkom.

Veliku Britaniju potresa ubistvo trogodišnje devojčice Kajli-Džejd Prist. Za stravičan zločin osuđeni su njena majka Nikol Prist i majčin tadašnji dečko Kalum Redfern, ona na 15 godina zatvora, a on na 14.

Mala Kajli pronađena je mrtva u stanu u kojem je živela sa tada 23-godišnjom majkom u avgustu prošle godine. Nikol je pozvala hitnu pomoć, ali ju je porota ovog meseca osudila nakon što je čula da je devojčica bila mrtva pre nego što je upućen poziv.

Sudu je prikazan jeziv snimak nadzorne kamere snimljen samo nekoliko sati pre smrti nesrećne devojčice. Kamere su zabeležile kako Nikol i Kajli ulaze u lift zgrade u kojoj su živeli i nebrigu sa kojom se majka ophodila prema svom detetu.

Snimci su pokazali Nikolinu potpunu nezainteresovanost za ćerku - neprestano je proveravala svoj odraz u ogledalu i listala telefon, dok je devojčica gledala u njeno lice.

Ni u jednom trenutku na snimku nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između njih dve, a Nikol nije želela da uhvati ćerku za ruku kada ju je ona pružila.

Nekoliko sati kasnije Kajli je umrla od ozbiljnih povreda grudnog koša i abdomena. Кasnije su lekarski pregledi pokazali da je pretrpela ozbiljne povrede, uključujući slomljena rebra, prelome potkolenice i slomljenu grudnu kost.

- To se dogodilo u trenutku kada su i jedno i drugo bili sami u stanu sa devojčicom - rekao je tužilac.

Optuženi za ubistvo bili su Nikol i Kalum, koji su su tokom sudskog postupka međusobno optuživali jedno drugo za smrt deteta.

Kao jedan od dokaza uzeta je i izjava portira koji je čuo kako mladić naziva devojčicu "je***im derištem“ i udara je po glavi. Komšije su izjavile da su jednom prilikom čule jak udarac, a potom i Kaluma koji kaže da će reći da je pala sa kreveta, kao i da bi uvek nakon što devojčica zaplače majka i njen dečko glasno pojačali muziku.

U poruci koju su ljubavnici razmenili nekoliko dana pre Kajline smrti, Nikol je napisala Kalumu "da će je ubiti".

- Ubiću je jer stalno izlazi iz dnevne sobe ili odlazi u kuhinju, pa sam je udarila - napisala je majka.

On joj je odgovorio da je "udari jednom i za njega", a ona je odgovorila da hoće. Tri dana kasnije je poslao poruku Nikol u kojoj je pisalo da drži dete dalje od njega i da mu je muka od nje.

Kako prenosi "Dejli mejl", sud je utvrdio da je par u trenutku nesreće "želeo da ima odnose", ali da im je devojčica smetala.

#Ubistvo