AKTUELNO

Frensis Gonkavls ni u najgoroj noćnoj mori nije slutio da će ostati bez čitave porodice oca Bazila (73), majke Čarmanije (65) i brata Šaula (40) prošlog jula, koji su preminuli od posledica korone, pošto su kako tvrdi Frensis postali žrtve antivaksera i odbili da se vakcinišu.

Frensis sada moli sve kada je ostao bez oca, majke i brata ostale ljude da ne nasedaju na propagandu i da ne upadnu u zmaku, nego da se vakcinišu.

"Oni su bili uhvaćeni u zamku velike propagande protiv vakcinacije. Oni jure ljude koji se plaše vakcine i teraju ih da upadnu u njihovu zamku, dodao je on u priči koju je objavio Dejli Mejl.

Frenisi dodaje da je neshvatljivo da neko veruje u priču da vlada želi da vakcinacijom povredi nekoga.

"Zašto bi vlada htela da vas povredi davanjem vakcine? Koja je svrha toga? Razgovarao sam sa toliko ljudi koji se plaše vakcine koja spasava živote."

Francis je rekao da je, iako je njegova majka imala zdravstvenih problema, a da je otac nedavno bio u bolnici zbog problema sa kamenjem u bubrezima. On dodaje da je bio posebno šokiran smrću svog brata kojeg je opisao kao 'najzdraviju osobu' koju poznaje.

Frensis, veruje da bi vakcina njegovom bratu spasila život.

Kako je sve počelo

Frensis u priči, koju je objavio Dejli mejl ispričao je da je njegova agonija počela8. jula dok su Frenisiovi roditelji bili kod njegovog brata Šaula u stanu koji je delio zajedno sa devojkom (Inače svo troje su živeli u Portugalu, dok je Frensis jedini bio u Velikoj Britaniji). Dva dana kasnije svo četvoro počelo je da se oseća loše. Prema Frensisovim rečima Šaul je osetio težinu i veoma veliki umor. Odlučio je da se tesitra na koronu, a test je pokazao da je POZITIVAN.

Istog popodneva u bolnici su završili i njegovi roditelji. Tad je kako kaže dobio poruku od oca da je primljen u bolnicu. S obzirom da je Frensisi bio daleko nije mogao da dođe . U sredu 14. jula usledio je šok kad je dobio informaciju da je njegov otac promljen na odeljnje intenzivne nege. Frenisi dodaje da je planirao da odleti u Portugal i da se čuo sa bratom, ali da nikakvih informacijao ocu nije bilo.

Frenisi dodaje da da se i njegovm bratu pogoršalo zdravstveno stanje. Dok je čekao nalaz testa kako bi mogao otputovati u Portugal dobio je obaveštenje da je njegov brat hitno prebačen u bolnicu. Oko jedan sat izjutra 18. jula dobio je obaveštenje da je njegov brat preminuo. U utorak 20. jula bolnica je pozvala Frenisia koji je u međuvremenu angažovao advokatsku kancelariju u Portugalu da mu pomogne oko sređivanja papira za sahranu, da mu je i otac preminuo.

Šok za šokom

Narednog dana Frenisi je uspeo da odleti u Portugal da vidi majku i da sve uredi oko sahrane brata i oca. Kad je stigao saznao je da se i njegova majka koja inače ima autoimunu bolest bori sa virusom i da se i nalazi u veštačkoj komi.

„Onda sam u subotu, 24. jula, primio telefonski poziv od lekara koji mi je rekao da da su pokušali sve i da će narednih nekoliko sati biti kritično. Kasnije te večeri primio sam poziv da je i ona preminula, dodaje on.

Nedelju dana kasnije, u nedelju, 1. avgusta, sva tri člana porodice sahranjeni su jedan pored drugog na groblju u Lisabonu zvanom Sao Žoao, gde je deo posvećen smrtnim slučajevima povezanim sa kovidom.

Francis je rekao: „(Sahranjeni su) tamo gde su sahranjena sva tela Covida. Rekli su da za vreme Covida nikada nisu imali tri tela dovedena zajedno iz iste porodice.

„Pitao sam o kasnijoj ekshumaciji tela i njihovom premeštanju negde izvan namenske zone Kovi

"Rekli su mi da, nažalost, nemaju nameru da ih presele. Bilo je zaista strašno. '

Fransis, je rekao da je njegovo iskustvo bilo izuzetno bolno. Rekao je da je njegova porodica bila "mala i bliska", ali da su njegova mama, tata i brat pozitivno uticali na živote mnogih drugih oko njih. Fransis je rekao da je odrastao u Južnoj Africi i da je njegov brat pomogao porodici da se 2015. preseli u Kardiff kako bi izbegao nasilje u regionu.

Godinu dana kasnije, njegovi roditelji i brat su se preselili u Portugal, odakle je njegov otac poreklom.

Autor:

#antivakseri

#koronavirus

#preminuli